Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina Klubb, är svensk mästare i slopestyle. Foto: Daniel Bernstål

Tova Nejne från Klimpfjäll vann SM-guld i slopestyle

Uppdaterad
Publicerad

Snowboardåkaren Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina Klubb, vann under fredagen SM-guld i slopestyle i seniorklassen. Även Lova Bäckström, tävlandes för Vännäsklubben Brälappen, vann guld i juniorklassen.

I helgen pågår svenska mästerskapen i freeski och snowboard i Kläppen. Under fredagen tävlades det i slopestyle och det blev två guld till åkare från länet.

På damsidan fanns internationella namn med i startlistan men SM-guldet i slopestyle tog Tova Nejne, Klimpfjälls Alpina Klubb, hem. För henne känns guldet mer speciellt än att vinna en vanlig nationell tävling.

– Någonstans är det lite mer status kan man tycka, så jag tycker att det är sjukt roligt, säger Tova Nejne, i ett pressmeddelande.

Under lördagen är det big air som står på schemat för både snowboard- och freeskiåkarna. Söndagen avrundas med halfpipe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.