• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Tända gravljus samt portätt av polisen Olle Andersson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Personerna är hemmahörande i Västerbotten” – hör Olle Andersson om de nya misstänkta personerna. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Misstänkta mordet på Mariehem i Umeå – två nya anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två män i dryga 20-årsåldern har anhållits misstänkta för mordet på Mariehem i Umeå. Personerna är kända av polisen sedan tidigare – en är misstänkt på sannolika skäl.

– Utredningen är i ett intensivt skede, säger åklagaren Anders Norberg.

En av personerna greps på lördagen vid 17-tiden, den andre vid 20-tiden.

– Gripandet gick lugnt tillväga, säger Olle Andersson, utredningschef hos polisen i region nord.

Misstänkt mord på Mariehem

– Båda männen är i dryga 20-årsåldern. Utredningen är i ett intensivt skede. Jag har till lunch imorgon på mig att besluta om de ska häktas eller inte, säger Anders Norberg, åklagare.

En av männen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, den andra är skäligen misstänkt.

Innebär det att ni har ni en starkare misstanke nu?

– Det är för tidigt att säga, men det finns fler omständigheter som är försvårande, några fler frågetecken som talar mot den personen. Vi vill prata med honom, kanske får vi en förklaring och misstankarna faller, eller så kan frågetecknen förstärkas, säger Olle Andersson.

Personerna är kända av polisen sedan tidigare.

Advokaten: ”Svag bevisning”

Jesper Thurén, försvarsadvokat till en av männen:

– Han förnekar brott. Jag tycker inte att bevisningen är särskilt starkt. Min uppfattning och min förhoppning är att han kommer att släppas, säger han.

– Min klient nekar till brott, säger Oskar Söderberg, som är försvarsadvokat till den andre mannen.

Tidigare misstänkta friskrivna

Det var natten till söndag den 8 oktober som polisen fick larm om en skadad person utomhus i ett bostadsområde på Mariehem i Umeå. En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus och dog av skadorna. Mannen ska ha skadats med ett tillhygge och händelsen rubriceras som mord.

Tidigare har tre personer suttit anhållna – först en man som sedan släpptes, och senare en man och en kvinna, som även de släpptes. Alla tre personerna är nu avskrivna från utredningen.

polisbil i kvarter där ett mord begåtts

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur det såg ut på platsen dagen efter det aktuella brottet ska ha begåtts. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Mariehem

Mer i ämnet