• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Vid midnatt kom larmet om branden på värdshuset i Åsele. Bilden är tagen i början av räddningsarbetet. Foto: Räddningstjänsten

Värdshusbranden i Åsele: Man anhållen misstänkt för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördag bröt en brand ut på värdshuset i Åsele. Totalt fick 47 personer evakueras och en person vårdas på Iva för sina skador. På lördagseftermiddagen meddelade polisen att en man i 50-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för mordbrand.

Har han någon koppling till fastigheten?

– Det vill jag inte gå in på i nuläget. Vi har ganska mycket vittnesförhör kvar, säger Alexander Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Är det vittnesuppgifter som gjort att ni fått upp ögonen för mannen?

– Det är uppgifter som har framkommit under förundersökningen som gör att han nu är misstänkt.

Är mannen hemmahörande i Åsele kommun?

– Det vill jag inte kommentera, säger Alexander Johansson.

47 personer evakuerades

Larmet om branden kom klockan 00.30 natten till lördag. Alla 47 personer som fanns i byggnaden kunde ta sig ut och hotellpersonalen fick beröm av räddningstjänsten.

– Hotellpersonalen gjorde ett fantastiskt jobb med att påbörja utrymning, säger Jonas Hallin på räddningstjänsten.

Bland de evakuerade fanns Dominik Przybylsky, som väcktes av en kollega som bankade på dörren.

– Han räddade mitt och mångas liv, säger Dominik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.