– Vi har jobbat på i det här ärendet under sommaren och fått fram information om ytterligare en person som ska ha varit inblandad hanteringen av narkotikan i rekordbeslaget, säger Thomas Palmgren, spaningschef. Foto: Tommy Forsgren/SVT

Ytterligare en person häktad efter rekordbeslag av narkotika i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person, en man i 35-årsåldern, har blivit häktad för grovt narkotikabrott efter rekordbeslaget på Böleäng i Umeå i våras. Sedan tidigare sitter fyra personer häktade efter att polisen hittat över 20 kilo narkotika vid en husrannsakan.

– Han greps i Stockholm häromdagen efter en tids spaning, säger Thomas Palmgren, spaningschef.

Det var i slutet av mars som polisen slog till mot bostaden och hittade minst 20 kilo narkotika – det enskilt största beslaget någonsin i länet.

Sedan dess har fyra personer suttit häktade, en av dessa misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott, de övriga tre för grovt narkotikabrott.

Narkotikamarknaden i Västerbotten

Greps av Umeåspanare

Under torsdagen häktades en femte person. Det handlar om en man i 35-årsåldern som är hemmahörande i Stockholm.

– Vi har jobbat på i det här ärendet under sommaren och fått fram information om ytterligare en person som ska ha varit inblandad hanteringen av narkotikan i rekordbeslaget, säger Thomas Palmgren, spaningschef vid polisen och fortsätter:

– Han greps av Umeåspanare som samarbetade med piketen i Stockholm. Han är känd av polis sedan tidigare och dömd för liknande brottslighet.

Tidigare dömd

Den nu misstänkte mannen har tidigare dömts för bland annat synnerligen grov narkotikasmuggling, sedan han 2019 försökt föra in 65 kilo amfetamin i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Narkotikamarknaden i Västerbotten

Mer i ämnet