42-åringen testas mot olösta mord i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer säkerligen att visa sig att 42-åringen begått fler mord än de två han nu erkänt. Det tror Börje Öhman, chef för länskriminalen i Västernorrland.

– Han kommer att bli jämförd med de flesta fall som inte är uppklarade, säger Öhman till Mittnytt.

I Västernorrland finns två ouppklarade kvinnomord. Dels på Kramforsflickan Eva Söderström, år 1987, och på den då 16-åriga Malin Lindström från Järved, år 1996. Men Börje Öhman kan inte se några direkta likheter mellan de morden och morden på Engla och Pernilla.

– Men man kan inte utesluta det. I Eva-fallet blev hon mördad med ett stickvapen och det har inte någon av de här två blivit så vitt jag vet. Men det är ett nästan 22 år gammalt mord och man vet inte vad 42-åringen gjorde då.

– Fördelen med riksmordkommissionen är att de har varit involverade i både Malin-fallet och Eva-fallet så dom sitter inne med all kunskap, säger Börje Öhman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.