Beslagtagen kniv, SVT:s reporter Julija Sidner.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens bild på den beslagtagna kniven. I klippet berättar SVT:s reporter Julija Sidner om hur det gick till när två personer attackerades med kniv på torget i Örnsköldsvik en dag i maj i år. Foto: Polisen / SVT

Attackerades av knivbeväpnad kvinna på torget – lyckades ta hennes kniv

Uppdaterad
Publicerad

Mitt på dagen en solig fredag i maj gjorde en kvinna i 55-årsåldern utfall med en kniv mot förbipasserande på Stora torget i Örnsköldsvik.

Två personer attackerades men klarade sig utan allvarliga skador. Nu åtalas kvinnan. Se och hör mer i klippet.

Personerna som anfölls och som var främlingar för den knivbeväpnade kvinnan lyckades övermanna henne och ta av henne kniven.

Enligt åtalet var det endast på grund av tillfälliga omständigheter som kvinnan inte lyckades hugga mannen, då han parerade flera knivhugg.

Mannen fick en rispa på handen från knivbladet. Han berättar i förhör att han tänkte: ”Oj, den här kniven var ju inte vass”.

”Snurrade i huvudet”

Kvinnan åtalas för försök till grov misshandel, grovt olaga hot och två fall av misshandel.

Den åtalade kvinnan berättar i polisförhör att det snurrade i huvudet, och när hon skulle ta upp något att dricka så råkade hon ta upp en kniv ur väskan. Kvinnan förklarar att hon mår psykiskt dåligt och lider av flera sjukdomar.

Hon erkänner brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.