Hans-Erik Näslund, Docksta bordtennisklubb och Susanne Köningsson, näringslivschef på Kramfors kommun jobbar för att en ny linbana till Skulebergets topp ska kunna bli verklighet. Foto: Barbro Sellin SVT

Förhoppningar om en ny linbana till Skulebergets topp

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett möte med intressenter finns nu förhoppningar om en ny linbana till Skulebergets topp. Det handlar om en kostnad på 20 miljoner.

Linbanan vid Skuleberget, som ägs av bordtennisklubben i Docksta, står nu helt stilla. Anläggningen är 53 år gammal och den måste repareras för en miljon för att kunna användas nästa säsong. Målsättningen är att på sikt satsa på en ny, modern linbana.

Foto: Barbro Sellin, SVT

Kostnad på 20 miljoner

– Det är absolut möjligt tror jag med tanke på den betydelse anläggningen har. Det kommer att bli bra för framtiden, men det kanske kommer att ta några år innan det står en ny anläggning här, säger Hans-Erik Näslund, Docksta bordtennisklubb.

Foto: Barbro Sellin, SVT

En ny linbana är en kostnad på cirka 20 miljoner, så det det handlar om att samla både lokala, idéella och regionala krafter.

– Vi tar reda på mycket fakta just nu både från kommunens sida och från BTK sida, som då är ägarna. Vi tittar på prisuppgiter, vi behöver mer konkreta fakta att utgå ifrån när vi går vidare, säger Susanne Köningsson, näringslivschef på Kramfors kommun.

Stor betydelse för kommunen

Förra veckan hölls ett möte med intressenter och redan i december ska man ha ett nytt möte. Då ska de olika arbetsgrupperna presentera vad de kommit fram till.

– Skuleberget är ett av länets mest besökta turistattraktioner. Det har ett högt värde eftersom det också är ett världsarv. Det är ett intressant utvecklingsområde dessutom. Det händer mycket här omkring och självklart har det stor betydelse för Kramfors kommun, säger Susanne Kröningsson.

Foto: Barbro Sellin, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.