Nu påbörjas byggarbetet av Lidens nya räddningsstation. Det är en del av Räddningstjänsten i Medelpads projekt att bygga tre nya räddningsstationer i – med en prislapp på en halv miljard.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulrika Eriksson, stationschef Liden, Hans Forsberg (C) och Åsa Ulander (S) var de som fick ta det spadtaget. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Första spadtaget för nya räddningsstationen i Liden

Uppdaterad
Publicerad

Nu påbörjas byggarbetet av Lidens nya räddningsstation. Det är en del av Räddningstjänsten i Medelpads projekt att bygga tre nya räddningsstationer – med en prislapp på en halv miljard.

Stationen i Liden är främst menad för deltidsanställda inom räddningstjänsten och det deltidsstyrkan som kommer husera i lokalerna.

År 2025 är det tänkt att alla tre av de nya räddningsstationerna ska vara färdiga. Förutom i Liden kommer de övriga stationerna byggas i Sundsvall och Timrå.

– Tiden är en framgångsfaktor, säger Per Silverliden, förbundschef Medelpads räddningstjänst, som menar på att med den nya stationen kommer räddningspersonal kommer snabbare kunna komma ut vid olyckor runt Liden.

Se när det första spadtaget tas inför bygget av stationen i Liden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.