Spaningar efter försvunnen kvinna, Peter Wikberg vid polisen i Västernorrland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför misstänker polisen mord i fallet med den försvunna kvinnan i Timrå? Peter Wikberg berättar i klippet. Intervjun gjordes innan den döda personen påträffats i Kramfors. Foto: Per-Erik Ström och Hans Lindblom SVT

Död person hittad i Kramfors kommun under sökandet efter Timråkvinna

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen berättade polisen att det inte fanns några förhoppningar att hitta den försvunna 25-åriga kvinnan från Timrå i livet.

Senare under eftermiddagen hittades en död person i sökområdet i Kramfors kommun. Identiteten är inte fastställd.

Polisen har letat brett efter kvinnan som försvann från sitt hem förra lördagen. Hon försvann från Timrå, men sökandet har koncentrerats till områden i och omkring Kramfors. Polisen utgår också från att kvinnan är död.

– Det är den sammantagna bilden vi har som bygger på information och fynd, berättar Peter Wikberg som utsetts till talesperson för utredningen.

Mordet på Liselotte från Timrå

Död person hittad i sökområdet

Se vad Peter Wikberg säger om fyndet som gjordes i Kramfors här.

Under tisdagseftermiddagen meddelar polisen att en död person anträffats av polisens hundpatruller inom sökområdet i Kramfors kommun.

Identiteten är då inte fastställd och utredning pågår.

I klippet berättar Peter Wikberg, operativ koordinator för polisens spaningar efter den försvunna kvinnan, om utredningsarbetet och varför man inte kopplat in Missing People eller någon annan organisation för att hjälpa till med letandet. Intervjun gjordes innan den avlidna personen påträffats i Kramfors kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet