Trevåningsvillan är nerbrunnen till grunden. Foto: SVT

En man hittad död efter villabranden utanför Bjästa

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död sedan en villabrand utanför Bjästa den 2 augusti, meddelar polisen på sin hemsida. Mannen hade saknats sedan branden, anhöriga är underrättade.

Den 2 augusti brann en trevåningsvilla i Rössjö utanför Bjästa ner och sedan dess har en man som var boende på adressen saknats. Nu har kvarlevor efter vad som sannolikt är den saknade mannen hittats på platsen.

Under onsdagen genomförde polisen en teknisk undersökning av platsen och det var i samband med det som de mänskliga kvarlevorna hittades. Polisens arbete med att utreda branden fortsätter med hjälp av tekniker på platsen.

Villan var övertänd

När räddningstjänsten kom till platsen den 2 augusti var villan redan övertänd.

– Byggnaden gick inte att rädda tyvärr, det var fullt utvecklad brand redan när vi kom fram, sade Mio Lönegård på Räddningsregion Mittnorrland då.

Räddningstjänstens arbete fokuserades istället på att släcka av grunden så att elden inte skulle sprida sig till någon annan byggnad.

Kunde inte ta sig in i huset

Räddningstjänsten hade i ett initialt skede inte någon möjlighet att ta sig in i huset. Två ambulanser var på platsen men åkte därifrån utan att ta med någon till sjukhus.

Polisen rubricerar förundersökningen som mordbrand för att kunna undersöka hur branden uppstod, men i nuläget är ingen misstänkt eller frihetsberövad.

Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.