De fyra personer som suttit anhållna misstänkta för inblandning när en rullstolsburen man drunknade i Inre hamnen i fredags kväll är nu släppta. Foto: Hans Lindblom/SVT

Fyra misstänkta för mord i Sundsvall släppta: ”De är fortfarande aktuella i utredningen”

Uppdaterad
Publicerad

De fyra personer som sedan natten mot lördag suttit anhållna misstänkta för inblandning i mord på en man i 75-årsåldern i Inre hamnen i Sundsvall har släppts.

Misstankarna finns kvar men har försvagats.

Det var i fredags strax efter klockan 19 som larmet gick om ett drunkningstillbud i inre hamnen i Sundsvall. Fyra personer befann sig på platsen.

En rullstollsburen man i 75-årsåldern fördes till sjukhus men avled senare. De fyra betraktades först som vittnen men under natten framkom uppgifter som gjorde att samtliga greps och sedan anhölls misstänkta för mord.

Fortfarande aktuella

Under helgen har förhör hållits med de inblandade – en kvinna och tre män alla i åldern 45-60 år – och under söndagen släpptes kvartetten.

– Det stämmer. Klockan 13.30 släpptes de. Men de är fortfarande aktuella i utredningen, Anja Steiber som är presstalesperson på Åklagarmyndigheten till SVT Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.