Hernö Gin Hotell i Härnösand.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fasaden är snart på plats på hotellet i Härnösand och hotelldirektören Ulrika Westin tar med SVT:s reporter på en husesyn. Foto: Hans Lindblom

Hotellet i Härnösand tar form – följ med när hissen invigs

Publicerad

Sedan byggstart för två år sedan ser hotellet i Härnösand nästan klart ut, men än återstår det en hel del att göra innan invigning i vinter. Något som är klart när SVT är på plats är hissen, och hotellets general manager, Ulrika Westin tar en första tur.

– Det är många sådana här ”första gången-minnen” som man vill ha kvar, säger hon.

Det var omdiskuterat och protesterna var höga. Det handlade om att förstöra riksintressen och att hela demokratin hotades om bygget skulle bli av.

De som är emot bygget finns säkert kvar men protesterna har liksom tystnat i takt med att våning lagts till våning på Kanaludden.

Beräknad invigning vintern 2025

Ännu återstår drygt ett halvår innan det blir invigning av Hernö Gin Hotell i Härnösand. Men utsidan ser ganska klar ut och SVT Västernorrland fick en chans att se hur det går inomhus, bakom glasfasaden.

– Jag har inte märkt något negativt. Jag är snarare förvånad över hur positiva Härnösandsborna har varit, säger nytillträdde hotelldirektören –eller general manager, som det står på visitkortet – Ulrika Westin.

Just idag är det dessutom första gången Ulrika Westin tar hissen upp. Häng med i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.