Regionchefen Anders Segebo säger att det är en ansträngd situation just nu. Foto: Postnord/Svt

Postnord: ”Hela vår reservkapacitet är förbrukad” – 100 bilar står still i garaget

Uppdaterad
Publicerad

 – Det är en ansträngd situation men vi har ännu ingen kundpåverkan. Men hela vår reservkapacitet är förbrukad, så det får inte hända något ytterligare just nu, säger Postnords regionchef Anders Segebo om bilproblemen.

Postnords bilar kallades in till garaget efter att fyra bilar inte kunnat bromsa ordentligt. Postnord har försökt att hyra ersättningsbilar och lånar bilar från andra områden i regionen.

89 bilar har tagits ur drift i Postnords norra region. Ett tiotal har tagits ur drift i andra delar av landet. Det är ungefär tio procent av Postnords totala fordonsflotta i region nord som nu står parkerade i garaget

Bilbyte

Nu arbetar Postnord tillsammans med Renault för att lösa situationen. Bilar roterar inom företaget och placeras i landet där det inte är vinterväglag.

Har ni bytt billeverantör?

 – Det får bli en framtida fråga. Det är ju klart att när vi köper bilar så förutsätter vi att de ska klara en svensk vinter, säger Anders Segebo. 

Skakade chaufförer

Chaufförerna som under körning upptäckte att bromsarna inte tog är oskadda och har erbjudits samtalsstöd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.