Anna Gymnander, Gabriella Danielsson och Isabelle Danielsson är tre hemmahopp under veckans spel. Hör mer om turneringen i videon. Foto: Sara Carlzén

Kramfors först i Sverige med internationell juniortävling efter coronapandemin

Publicerad

För ett och ett halvt år sedan blev Kramfors tennisklubb tvungen att avbryta sin turnering mitt under pågående spel. Anledningen? Coronapandemin.

Nu är klubben först i Sverige att anordna en internationell juniortävling efter att pandemin slog till.

En hel veckas tennisspel på hög nivå. Det är vad Kramfors bjuder på den här veckan.

– Det har gått ett och ett halvt år sedan när vi spelade inomhus som domaren fick ett meddelande från tennisförbundet att alla tävlingar skulle brytas omedelbart på grund av coronapandemin. Hela världen slutade spela samtidigt och det blev ett otroligt tomrum, säger Henric Danielsson, tournament director.

Coronaviruset i Västernorrland

Gymnanader bland hemmahoppen

Nu kan klubben återigen arrangera en stor internationell juniortävling. Bland hemmahoppen finns Anna Gymnanader och systrarna Gabriella och Isabella Danielsson.

– Det är skönt att kunna sova i sin egen säng och att man känner till anläggningen och personalen. Det är lätt att få den hjälp man behöver, säger Anna Gymnander.

Hör vad turneringen betyder för Kramfors som ort  och för svensk tennis i videon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet