Robert Karlström, ambulanssjukvårdare sollefteå

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Om tre månader avgörs ödet för Sollefteå sjukhus. Robert Karlström, ambulanssjukvårdare, hoppas att politikerna backar och tänker om. Hör vad han tror om konsekvenserna om konsulternas ideér blir verklighet. Foto: pierre ragnehag

Kritik efter regionledningens besök på Sollefteå sjukhus: ”De borde kommit tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen besökte regionledningen Sollefteå sjukhus, ett besök som efterfrågats länge av sjukvårdspersonalen.

– Vi har ju tidigare provat att bjuda in regionledningen till Sollefteå flera gånger under våren, men de har avböjt varje gång. Det säger Robert Karlström, ambulanssjukvårdare som engagerat sig i kampen för sjukhuset.

Han är nöjd med att de till slut kom, men mindre nöjd att regiontopparna genomförde besöket när det bara återstår drygt tre månader innan utredningen om sjukhusets framtid ska vara klar.

Med så kort tid kvar – finns det fortfarande en chans att ändra förslaget på någon avgörande punkt?

– Ja, om politikerna kommer att ta hänsyn till patientsäkerheten och till ekonomin. Då kommer förslaget inte att gå igenom, säger Robert Karlström, ambulanssjukvårdare på Sollefteå sjukhus.

”Inga besparingar – hotad patientsäkerhet”

Han har tillsammans med flera kollegor på sjukhuset lusläst den konsultrapport som kom i våras, och kritiken är hård; förslagen är besparingar som inte sparar pengar och åtgärderna är ett direkt hot mot patientsäkerheten, menar han.

Tror du regionledningen – till syvende och sist – vågar driva igenom förslagen?

– Jag hoppas inte det, för gör man det har man grävt ett hål utan dess like, jag hoppas de kan backa och erkänna att det blev fel, säger Robert Karlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sjukhusstriden i Sollefteå

Mer i ämnet