Lärare, rektor, utvecklingschef – nu ger sig Peyman Vahedi från Kramfors in i politiken

Uppdaterad
Publicerad

Peyman Vahedi (S) har en lång lista på sitt CV, nu lägger han till politiker på listan av erfarenheter. Och han är populär, han fick hela 40 procent av socialdemokraternas personkryss i kommunvalet i Kramfors.

Vahedi såg flera utvecklingsområden som var angelägna att ta tag i inom Kramfors kommun och valde att visa sitt intresse och engagemang för politiken. Och de socialdemokratiska väljarna gillar honom.

– Jag är delvis överraskad av valresultatet då så många har uttryckt det på det här sättet.  Och samtidigt inte, eftersom jag är helt säker på att medborgare känner igen problembeskrivningarna väldigt tydligt, säger Peyman Vahedi (S).

Kommunvalet 2022 Kramfors

Transparens i beslutsfattandet

Han vill se en transparens i beslutsfattandet. Att se till att myndighetsutövningen stämmer överens med vad lagstiftningen säger kring olika rättigheter.

– Vi måste se till att vi rent formellt och ideologiskt faktiskt ställer upp på de saker som är lagstiftarens intentioner, säger Peyman Vahedi (S)

Peyman Vahedi (S) kommer att kombinera sitt nuvarande arbete på Hemab i Härnösand med sitt politiska engagemang i Kramfors.

Hör Peyman Vahedi i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunvalet 2022 Kramfors

Mer i ämnet