Lynn Engstrand är nöjd med dagen och tycker det är viktigt att bli så trygg som möjligt innan man ger sig ut på isen med barn.
– Det är jätteviktigt att vi får den här typen av utbildning. Dels för vår egen säkerhet men också så vi kan lära ut det här till eleverna, säger hon.
Innan studenterna gick ut på isen gjordes en teoretisk genomgång där de fick lära sig om lämplig utrustning och generellt hur man ska uppträda på isen.
– Det viktigaste vi lär ut i dag är att studenterna själva ska kunna göra bedömningar om hur isen är. Men även om vilka risker och utmaningar det kan finnas för pedagoger som är ute på isen med en grupp elever, säger Simon Meurling, naturskolepedagog.
Lektionen innehöll även praktiska moment som bland annat innebar att dra sig fram med isdubbar och att göra bedömningar av isens tjocklek.
– Jag tycker det är nyttigt för oss att komma ut på isen. Vår klass kommer ju från halva Sverige, så för dem som inte är vana med den här typen av aktiviteter är det säkert extra nyttigt för, säger lärarstudenten Christoffer Norrgrann.