Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar några grannar hur de upptäckte att det hade skett en explosion. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Explosion i flerfamiljshus i Nacksta i Sundsvall – man gripen

Uppdaterad
Publicerad

Något exploderade i en lägenhet i Sundsvall under torsdagskvällen. En man i 30-årsåldern skadades och fördes med ambulans till sjukhus.

Han misstänks ha orsakat explosionen. För tillfället finns ingen misstanke om koppling till gängkriminalitet, enligt polisen.

– Vi fick larmet 22.35 och när vi kom till platsen brann det i lägenheten och vi hittade en brandskadad man, säger Roger Söderlund, befäl vid polisregion Nord.

Mannen var ensam i lägenheten och det är oklart hur pass allvarligt skadad han är. Han är även gripen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse och polisen har inlett en utredning om ärendet.

– I och med de uppgifter som fanns initialt så har den rubriceringen satts, säger jourhavande förundersökningsledare Stefan Sundberg.

SVT: Vad är det för uppgifter?

– Det är väl bara så utifrån den information om händelsen som fanns initialt. Men det kan ju ändras naturligtvis.

Brandfarligt material

Enligt Stefan Sundberg jobbar polisen utifrån att branden startat först och att explosionen är en följd av branden. Ärendet utreds just nu av avdelningen för grova brott.

– Vi tror att det är han som har orsakat explosionen och att det är något brandfarligt material som har exploderat. Han är gripen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse men befinner sig just nu på sjukhus, säger Roger Söderlund.

Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till lägenheten och huset behövde inte evakueras.

– Vi har fortfarande patruller på plats som undersöker lägenheten men vi bedömer inte att det är någon fara för allmänheten, säger Roger Söderlund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man har gripits misstänkt för att ha orsakat en explosion i en lägenhet. Foto: gobiten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.