Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ylva Holmgren/SVT

En skadad efter misstänkt skjutning i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern fick på fredagskvällen föras till sjukhus med vad som tros vara skottskador, efter en misstänkt skjutning i Bosvedjan i Sundsvall.

De fyra personer som tidigare anhållits har nu släppts – men polisen har gripit ytterligare tre personer.

Under lördagen anhölls fyra personer misstänkta för att ha varit inblandade i mordförsöket. De har nu släppts på fri fot och misstankarna mot dem är avskrivna.

Då nya uppgifter framkommit under dagen har polisen i stället anhållit två personer misstänkta för försök till mord. En tredje person misstänks för medhjälp till försök till mord.

Skottlossning i Bosvedjan i Sundsvall

Larm om höga smällar

Ärendet hanteras nu av jouråklagare. Larmet om skottlossningen kom vid 20.30 på fredagen. Enligt polisen ska skjutningen ha inträffat i Bosvedjan i Sundsvall under fredagskvällen.

– Vi fick larm om höga smällar och par minuter senare kom det in uppgifter om att en skadad man kommit in till akuten, sade Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisen, initialt.

”Åsamkats med skjutvapen”

Efter skottlossningen kom en person in till akuten i Sundsvall, med skador som enligt polisen ”misstänks ha åsamkats med ett skjutvapen”.

– Det ska inte vara någon fara för hans liv, säger Karin Rosander, presstalesperson på Åklagarmyndigheten under lördagen.

Även Region Västernorrland bekräftar att mannen fick måttliga skador.

Polisen vill ha tips

Enligt boende i området där skjutningen inträffade ska en bil ha observerats i samband med att den lämnade platsen, skriver Sundsvalls tidning.

Polisen är intresserade av tips och iakttagelser kring området Bosvedjan.

Vet du mer? Mejla vasternorrland@svt.se eller kontakta oss via vår facebooksida SVT Nyheter Västernorrland. Du kan också ringa oss på 060-190190. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Bosvedjan i Sundsvall

Mer i ämnet