Graningebyns restaurang i Sollefteå serverar dagligen drygt 125 portioner och när en av restaurangens tre kockar går i pension nästa år behövs luckan i köket fyllas.
– Vi sätter kunskapen i första hand, men sen är det bra om man har en utbildning så man kan det här med specialkoster och hygien, säger Rose-Marie Eliasson, chef på Graningebyn.
Svår konjunktur
Hotell- och restaurangbranschen är en av branscherna som gått tyngst under pandemin.
I takt med att restriktionerna släppts har gästerna letat sig tillbaka och jobbannonserna börjat dyka upp på Arbetsförmedlingen.
I videon berättar den snart pensionerade Karin Tadd, kock Graningebyn, mer om vad som krävs för att ta över hennes roll i köket.
Antalet annonser och jobb för Hotell- och restaurang i Västernorrland
Arbetsförmedlingens platsbank vecka 45
Samtliga yrken Hotell- och restaurang
48 annonser
90 jobb
Kockar och kallskänkor
15 annonser
19 jobb
Källa: Arbetsförmedlingen