Henrik Blusi, förundersökningsledare på polisen i Medelpad, menar att posten är Sveriges största distributör av droger.

Polisen: ”Posten är Sveriges största drogdistributör”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har sett precis det forskarna beskriver.

Även polisens uppfattning är att tablettmissbruket ökat och det gäller i hela Medelpad:

Såväl illegala tabletter som tabletter insmugglade i Sverige, förekommer i missbrukarled, men även tabletter som är utskrivna av läkare kan hamna hos missbrukare.

– Det är djupt olyckligt, menar Henrik Blusi, förundersökningsledare på lokalpolisområde Medelpad, med ansvarsområde att jobba mot narkotikaproblematiken.

Tillgången på droger har också ökat via nätet.

”Otroligt stor marknad”

–Tittar vi på internet så finns det en otroligt stor marknad där man säljer just narkotiska preparat. Där är tabletterna väldigt väl representerade. Det är lätt att få tag på och kostnaden kan vara tämligen hanterbar, menar Henrik Blusi.

Många beställer droger via nätet och det märks tydligt i polisens arbete. Varje dag tar polisen i Medelpad paket i beslag på olika utlämningsställen.

– Vi hittar allting från cannabis till kokain, subutex, läkemedel, dopningspreparat, sprutor... Precis allting. Posten är nog faktiskt Sveriges största distributör av droger, vare sig de vill eller inte, säger Henrik Blusi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.