Räddningstjänsten hade det tufft på olycksplatsen i Kramfors, då många ungdomar och anhöriga kom till platsen. Foto: Räddningtjänsten/TT arkiv.

Räddningstjänsten om nattens bilolycka: ”Många ungdomar och anhöriga kom till platsen”

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten hade det tufft på olycksplatsen i Kramfors under natten. Många oroliga ungdomar och anhöriga kom dit för att få veta vad som hänt.

– Det är absolut inte bra, men jag har full förståelse för att anhöriga vill fram och se, säger Tomas Näsman, inre befäl på räddningstjänsten Höga Kusten Ådalen.

Två bilar med fem ungdomar frontalkrockade i Kramfors under natten. Räddningstjänsten var snabbt framme på platsen och konstaterade att det var en allvarlig olycka med många unga personer svårt skadade. 

– Det spreds snabbt på sociala medier om vad som hänt, även anhöriga fick veta så. Det kom många till platsen, många åkte dit för att man känner någon som är inblandad, säger Tomas Näsman.

Bilkrasch i Kramfors

”Absolut inte bra för vår del”

För räddningspersonalens del försvårades arbetet på platsen av allt folk. 

– Vi blir lite störda i arbetet när allmänheten kommer för nära, även om vi har full förståelse för att man vill dit.

Han berättar att olycksplatsen låg besvärligt till, det gick inte att spärra av helt på ett smidigt sätt så att blåljuspersonal kunde arbeta ostört.

– Det var ett stort område, det var lätt för folk att komma dit och se, berättar Näsman och fortsätter:

– Det var absolut inte bra för vår del och folk ville fram och se. Det är aldrig bra, men jag har full förståelse. Om det var våra barn som låg där hade vi velat fram och se också, säger han.

”Vi är också människor”

Personalen på räddningstjänsten togs omhand av egen utbildad personal när de kom tillbaka till stationen. Där genomfördes ett första samtal, som ska följas upp av ett nytt på tisdag.

– Många visste eller anade vilka ungdomarna var. När vi arbetar är vi professionella men sedan kommer våra känslor. Vi är också människor, säger inre befäl på räddningtjänsten i Höga Kusten Ådalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilkrasch i Kramfors

Mer i ämnet