Fred Nilsson (S) kommunalråd härnösand samt kommunens ridsportanläggning. Foto: SVT

Ridklubbens öde klubbat

Uppdaterad
Publicerad

Härnösands ridklubbs ridsportanläggning ska även fortsättningsvis drivas kommunalt. Det stod klart efter votering där kommunstyrelsens förslag vann med tydlig marginal.

Trots att kommunen lät bygga en toppmodern ridsportanlägging som drivits i kommunal regi, har ridklubben inte varit nöjd.

– Vi-känslan försvinner när ridskoleryttarna inte per automatik blir medlemmar i föreningen, sa Ida Skogström (M).

Härnösands ridskola

Hon läste högt ur en skrivelse från klubben och dundrade från talarstolen:

– Jag tycker det är bedrövligt att vi inte kan ha det som vi haft det de senaste 50 åren.

Jämför med simhallen

Men argumenten bet inte på majoriteten.

– Den stora kostnaden vi har är ridsportanläggningen som sådan. Ridskoleverksamheten, den går runt, den kostar inte kommunen något, säger kommunalrådet Fred Nilsson (S).

Partikollegan Björn Nordling (S) drog parallellen med simhall. Kommunen äger simhallen medan simklubben driver verksamheten. och det fungerar bra, konstaterade han.

LÄS MER: Strid om ridskolan i Härnösand

Bra med beslut

Majoriteten fick sin vilja igenom efter en lång debatt som avslutades med votering.

– Vi beslutade att kommunen fortsätter driva ridskolan. Det är utmärkt att vi kommit till beslut, säger Fred Nilsson,(S).

SVT: Lägger sig protesterna nu?

– Jag tror det. Alla vill komma vidare nu och verksamheten uppskattas av alla, speciellt killarna och tjejerna som rider där, avslutade Fred Nilsson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Härnösands ridskola

Mer i ämnet