En scen från en Idol där en deltagare framför en låt framför en publik och jury. Bakgrunden pryds av en färgglad ”Idol”-logotyp, medan ett band med musiker spelar i bakgrunden. Tre jurymedlemmar kan ses i förgrunden, som lyssnar på framträdandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Robin Hörnkvist från Domsjö berätta om vad som kommer vara hans största utmaning i tävlingen Idol framöver. Foto: Bilder från Idol på TV4 Play

Robin Hörnkvist vidare i Idol – scenspråket är utmaningen

Uppdaterad
Publicerad

Robin Hörnkvist från Örnsköldsvik är vidare i Idol. I lördagens solosång sjöng Robin ”Goodbye Yellow Brick Road” av Elton John – där han lyckades ta sig vidare i tävlingen. Robin berättar om känslorna, som han beskriver som magiska.

Startfältet är nu klart inför veckofinalerna av ”Idol” 2024 där Robin Hörnkvist tar en plats. Han var en av de 14 lyckliga som kunde fira att de gått vidare i tävlingen.

– Det känns lite smått absurt att få besked om att sjunga i lördagsfinalerna, säger Robin Hörnkvist.

”Blir lite naket att lämna pianot”

Robin är sedan många år tillbaka en van pianist och medger att det känns naket att lämna pianot.

– Man får ju en helt annan kontakt med publiken när man inte har den här klumpen av piano mitt framför sig, säger han.

Hoppas på en makeover av stylisten

Han ser fram emot att bli stylad av en riktig stylist, och han hoppas att hon kan göra en liten makeover på honom.

Han tycker det känns bra att få representera Örnsköldsvik och Västernorrland i kommande tävling och hoppas han får med sig tittarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.