Peder Björk (S) riksdagsledamot. Fredrik Lundh Sammeli (S) socialpolitisk talesperson.  Malin Larsson (S) riksdagsledamot

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”En giftig cocktail för regeringen att hantera” , säger Fredrik Lundh Sammeli (S) om de skenande kostnaderna för hyrpersonal i vården. Foto: Ylva Holmgren/SVT

S-politiker möts i Sundsvall – kräver lagstiftning för att begränsa hyrpersonal i vården

Uppdaterad
Publicerad

Över 30 ledande socialdemokrater samlades i dag i Sundsvall för att lyfta frågor som berör skogslänen. Sjukvårdens skenande kostnader för hyrpersonal måste lösas med gemensamma krafter och med ny lagstiftning, menar man.

I Region Västernorrland uppgick kostnaderna för hyrpersonal till 335 miljoner kronor under årets första sex månader. En ökning med cirka 140 miljoner jämfört med samma period i fjol.

– Vi ser en utveckling i alla regioner där kostnaderna för hyrpersonal exploderar, därför behövs någon form av nationell reglering, en begränsning av hur mycket hyrpersonal man kan använda sig av i vården, säger Peder Björk (S) riksdagsledamot, Västernorrland.

Hör S-topparna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.