15 år gammal giftes Sarah bort med en 11 år äldre släkting i Afghanistan.
– Det förändrade hela mitt liv. Jag var inte en liten tjej längre, jag fick inte gå i skolan, jag fick inte vara som jag själv ville, berättar Sarah.
Hon berättar hur mannen kontrollerade hennes liv, hur han slog henne och hotade henne till livet. Sarah beskriver sin roll i äktenskapet som att vara en slav. Tillsammans med några släktingar lyckades hon fly landet och kom 2015 som flykting till Sverige.
– Jag ville leva fri och vara den som jag är, när jag fick chansen att ta mig till Europa tog jag den, säger Sarah.
Nu bor hon i ett skyddat boende och går i skolan i Västernorrland.
”Jag kan inte vara muslim på låtsas”
Sarah kommer från en mycket religiös familj och även hon var djupt troende när hon kom till Sverige. Hon bar både slöja och heltäckande kläder. Men under åren i Sverige har Sarah omvärderat sin tro. Det är länge sedan hon täckte sitt hår och hon kallar sig numera ateist. Bara det värt ett dödsstraff i Afghanistan.
Omställningen från djupt troende till ateist har inte varit lätt.
– Jag mådde jättedåligt i början, men det blev bättre och bättre, säger Sarah.
För henne finns ingen väg tillbaka, trots att hon vet att hon kommer att straffas både av sin familj och av regimen i Afghanistan.
– Jag kan inte vara muslim på låtsas. Jag vill hellre dö här än att skickas tillbaka, säger Sarah.
Ska skickas tillbaka
Migrationsverket har gett henne avslag tre gånger och tiden börjar rinna ut för Sarah. Beslutet betyder att hon ska skickas tillbaka till Afghanistan när som helst. Där väntar hennes man och släkt som hon säger kommer att döda henne.
– Jag är en skam för dem och de vill inte veta av mig. Jag har bara kontakt med min mamma och min syster och de vet inte att jag är ateist, säger Sarah.
Hon berättar hur hennes afghanske make skickat sin bror till Sverige för att ta med henne tillbaka. När hon vägrade följa med kom dödshoten. Men Migrationsverket har ändå gett henne avslag. Hennes berättelse saknar detaljer, menar man.
Drömmer om framtiden
Sarah är 18 år nu och efter snart fyra år i Sverige har hon givetvis drömmar om framtiden, bland annat att bli journalist.
– Jag har sett två olika världar, två olika kulturer, som fungerar helt olika. Jag vill visa att man kan leva på ett annat sätt utan problem. Man känner sig fri, det är jätteviktigt, säger Sarah.