Nyinflyttad: ”Schweiz är vackert – Resele är bättre”

Publicerad

Andreas Margadant var stjärnkock i schweiziska alperna men ville sadla om. Via kockjobb i Gålsjöbruk är det numera han som driver lanthandeln i Resele.

Vad är det som gör Resele till en bättre plats än alperna? Många ställer sig frågan, men för Andreas Margadant är svaret enkelt.

– Det är någonting magiskt med Resele, alla föreningar, byalag och inflyttningsgrupp hjälper varandra. Det här är som en enda stor familj och det är därför det fungerar så bra här, säger han.

Andreas Margadant bytte de schweiziska alperna och livet som stjärnkock mot att bli lanthandlare i Resele. Foto: svt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.