Polisinsats på Alnö.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder på när polisens insatsstyrka var på plats efter att smällar hörts på Alnö. Foto: SVT

Stor polisinsats på Alnö efter larm om smällar – inget tyder på våldsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polisens insatsstyrka och ett flertal polispatruller ryckte på torsdag eftermiddag ut på Alnö. Bakgrunden var att smällar hörts i området.

Senare konstaterade polisen att ingen skadad person hittats, och att det inte finns några tecken på att ett våldsbrott begåtts. Troligen är det någon form av pyroteknik som orsakat ljuden.

Vittnen på Alnö berättade om en större polisinsats i området kring samhället Vi strax efter 16-tiden på torsdagen. Minst sex polispatruller var i området och enligt SVT:s team på plats var polisens insatsstyrka involverad i insatsen.

Hört smällar

SVT har kontaktat polisens regionledningscentral som bara gav knapphändig information om vad polisinsatsen handlar om.

– Det jag kan säga är att vi har fått samtal om smällar och håller på att kontrollera vad det kan röra sig om, det vet vi inte ännu, sade Maria Linné, presstalesperson på polisen RLC.

Förstärkningsvapen

Poliser med kraftfulla förstärkningsvapen fanns på flera platser samtidigt som civila poliser var utplacerade på strategiska platser. Polisen spärrade av ett område vid en lekplats.

Patruller med hundar har också synts i området och polisen kontrollerade fordon som lämnade Alnö på Alnöbron. Man knackade även dörr i området.

Ingen påträffad skadad

– Det jag kan säga är att vi i nuläget inte har några uppgifter om att det ska finnas någon skadad person, säger Maria Linné vid 19-tiden på torsdagskvällen.

Något senare gav polisen beskedet att det inte heller finns något annat som tyder på att ett våldsbrott har begåtts.

Vid 21-tiden uppgav polisen: ”Det mesta tyder just nu på att ljudet berott på någon form av pyroteknik.” Pyroteknik kan omfatta exempelvis smällare eller fyrverkerier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.