Strid om ridskolan i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

På måndag om en vecka ska Härnösands kommunfullmäktige fatta eller inte fatta beslutet att fortsätta driva ridskolan och hästsportarenan i kommunal regi.

Men kommunen är splittrad i frågan.

Det har kallats en av landets finaste ridskolor – Härnösands hästsportarena. När upprustningen skedde kom föreningen i ekonomiskt trångmål. Medlemmarna flydde och till sist tog kommunen över verksamheten.

Personalen är nöjd

Sedan dess har verksamheten styrts upp. Personalen är anställd av kommunen och de som SVT Västernorrland har varit i kontakt med är mycket nöjda med den nya ordningen.

Härnösands ridskola

”Tycker det är fel”

Men ridklubben vill nu ha tillbaka driften till föreningen:

– Vi är mycket nöjda med anläggningen Men vi vill vara med delaktiga från klubben. Idag är det inte vi som driver ridskola här utan kommunen vilket vi tycker är fel, säger Lillemor Andersson, ordförande i Härnösands ridklubb.

– Under de här två åren som kommunen skött driften har vi utvecklat verksamheten mycket bra. Det handlar om stabilitet och bemanning. Samspelet mellan klubben och kommunen att använda anläggningen till tävlingar och annat, säger Fred Nilsson (S).

Alliansen för

Allanspartierna med moderaternas Anders Gäfvert i spetsen har hela tiden velat att ridklubben som förening ska få tillbaka driften. Han jämför med andra föreningar som hockey ishockeyklubbar som kommunen inte alls har planer att engagera sig i.

Beslut i frågan fattas måndag den 29 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Härnösands ridskola

Mer i ämnet