Nacksta fritidsgård har fått en musikstudio tack vare Tim Bergling Foundation. Det är en av totalt tio studior som fonden kommer att starta runt om i Sverige. Foto: Jens Eklund/pressbild

Tim Bergling Foundation öppnar musikstudio i Nacksta i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

I projektet ” Studios – For A Better Day” vill Tim Bergling Foundation – stiftelsen som bildades efter Tim ”Avicii” Berglings död 2018 – ge fler ungdomar möjlighet att skapa musik.

Nu har en musikstudio byggts på fritidsgården i Nacksta i Sundsvall.

Nacksta fritidsgård har funnits i över 50 år och har en brokig historia genom åren.

Fritidsgården har numera tät kontakt med skola, socialtjänst och polis. Studion i Nacksta blir den fjärde i landet finansierad av TBF.

Tidigare har Tensta, Umeå och Gävle förärats med studior.

Samarbete med skola och polis

– Vi ser en otrolig potential i att satsa på en musikstudio i Nacksta då fritidsgården har ett starkt samarbete med skola, socialtjänst och polis, säger Joanna Stassos Wolf, projektledare på Tim Bergling Foundation.

Jens Eklund har designat

TBF planerar att starta totalt tio musikstudioverksamheter runtom i landet. Just den i Nacksta är ritad av studiodesignern Jens Eklund som ritat Aviciis egna studio.

– Vi ser fram emot att öppna fler musikstudior i Sverige under 2024 så att ungdomar på fler orter får tillgång till musiken och sin kreativitet, säger Klas Bergling, pappa till Tim ”Avicii” Bergling i ett pressmeddelande.

B.Baby inviger med konsert

Invigning sker den 12 september och då kommer rapparen B.Baby att uppträda. Göteborgaren har haft en hit med ”Hjärta” och sägs ha inspirerat många unga med psykisk ohälsa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.