Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De ansvariga inom Timrå IK:s damverksamhet är återigen i blåsväder. Nu har en före detta anställd, som jobbade nära damlaget, anmält att hon tvingats sluta för att hon är gravid. Foto: Arkiv

Timrå IK anmäld för diskriminering: ”Jag fick sluta för att jag är gravid”

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyklubben Timrå IK har anmälts till Diskrimineringsombudsmannen (DO).

Anmälaren är en före detta anställd inom damverksamheten som hävdar att hon tvingades sluta för att hon är gravid.

Anmälaren skriver att hon blivit uppringd av sportchefen för klubbens damlag och då fått beskedet om att hon blivit uppsagd.

Beslutet om uppsägningen ska ha fattats av klubbledningen.

På ett spelarmöte två veckor senare var anmälaren med för att säga tack och hej då till laget, och då förklarade hon att hon blivit avskedad av klubben. Enligt anmälaren var det då inte känt i spelartruppen att hon var gravid.

”Det är lögn”

Efteråt ska en person i klubbledningen ha förklarat för spelarna att anmälaren inte fått sparken utan valt att säga upp sig själv för att hon var gravid ”och då kommer hon inte heller att ha tid”.

Det är lögn, enligt anmälaren. Hon anser att hon blivit avskedad för att hon är gravid och att klubben ville ha bort henne. I anmälan påtalar hon också att representanten för klubbledningen kränkt hennes personliga integritet ”genom att gå ut med personlig information om mig, utan mitt godkännande”.

SVT Västernorrland har varit i kontakt med kvinnan som inte vill kommentera händelsen.

– Det är ingenting jag vill prata om offentligt. Anmälan är inskickad och jag vill låta DO fullfölja sin utredning, skriver hon i ett SMS till SVT.

I blåsväder tidigare

Det är inte första gången som damverksamheten inom Timrå IK är i blåsväder. För en månad sedan stod det klart att lagets huvudtränare och sportchef tvingats sluta, vilket lett till kraftiga protester från många av spelarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.