Malin Viklander tittar på informationsmaterialet från UFO-Sverige. Informationsblad från UFO-Sverige.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi vänder på varje sten” – Malin Viklander berättar om föremålet som sågs vid Klingtjärnen och förklarar hur ufogruppen jobbar. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Ufo-gruppen i Sundsvall söker svar på oförklarliga observationer

Publicerad

Den 6 juni 2017 ska två personer i en bil på väg från Stöde mot Sundsvall ha sett ett märkligt föremål flyga över E14. Nu försöker UFO-Sveriges lokala klubb i Sundsvall att hitta svaren på vad det kan ha varit.

Malin Viklander gick med i UFO-Sverige när hon var 12 år och har sedan dess fortsatt att söka svar på oförklarliga observationer. Hon är ordförande i den lokala ufogruppen och har samlat några medlemmar i Matfors vid Klingstatjärnen. Medlemmarna kommer från Ånge, Östersund och Sundsvall.

Märkligt föremål

Efter att inte ha haft någon aktiv lokal grupp under flera år har föreningen på nytt startat upp. Nu gör man därför en dörrknacknings-expedition för att undersöka om det finns någon som sett föremålet som ska ha flugit över E14 år 2017.

– Vi hoppas att folk minns och att vi träffar vittnen här som kan ha sett någonting, säger Malin Viklander.

Fenomen som förtjänar granskning

Riksorganisationen UFO-Sverige undersöker allmänhetens inrapporteringar av oidentifierade flygande objekt. Bland de rapporter som kommer in finns det exempel på fenomen som kanske inte kan förklaras, men som enligt UFO-Sverige förtjänar granskning. Vissa observatörer kan ibland ha svårt att acceptera enkla förklaringar, berättar Malin Viklander.

– Vissa människor har blivit förbannade och vägrat att inse att det till exempel bara var ett flygplan de sett, när vi gjort våra undersökningar. De har inte velat ta till sig våra förklaringar, säger hon.

I klippet berättar Malin om hur de arbetar i gruppen UFO-Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.