Polisen i Örnsköldsvik växer så att det knakar – men inte helt utan växtvärk

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen i Örnsköldsvik växer så att det knakar – men inte helt utan växtvärk. Se gruppchefen Sara Olsson berätta mer. Foto: Julija Sidner/SVT

Utmaningar när polisen i Örnsköldsvik växer

Publicerad

Trots Moderaternas löfte om 50 nya poliser till Örnsköldsvik om de vann riksdagsvalet 2022, stod det länge stilla i polishuset i Örnsköldsvik.

Nu börjar dock antalet poliser öka i kommunen – dock inte utan utmaningar.

– Det var flera år som vi inte fick några poliser, men nu enligt den nationella plan som ändå finns att polisen ska växa får även vi se resultatet av det, säger Sara Olsson, gruppchef för brottsförebyggande och ingripandeenheten i Örnsköldsvik.

Sara Olsson kan inte gå in på hur många fler poliser de blir, men några började redan i somras och fler kommer. Siffran nio poliser har rapporterats av andra medier, men SVT har inte fått dem bekräftade.

Är det ändå nog många?

– Kan vi bli nog många? Även om vi är i en förhållandevis liten kommun har vi en stor landsbygd, det är klart att vi behöver vara många. Som det är nu skulle vi kunna bli fler, säger Olsson.

Att det blir fler poliser i Örnsköldsvik är dock inte helt fritt från utmaningar. Se Sara Olsson berätta mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.