Kvinna med sin sin tittar mot reporter med mikrofon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Fruktansvärt” – Mamman Camilla Grandin känner sig skakad efter att ha hört om våldtäktsförsöket vid Rudbecksparken i närheten av bostaden. Foto: Sigrid Renklint/SVT

Boende kring Rudbecksparken skärrade efter misstänkta våldtäktsförsöket: ”Känns jättehemskt”

Uppdaterad
Publicerad

Många barn passerade den avspärrade Rudbecksparken på väg till skolan under torsdagsmorgonen. Efter det misstänkta våldtäktsförsöket är oron är stor bland dem som bor i närheten.

Camilla Grandin är chockad över att något hemskt ska ha hänt så gott som utanför hennes fönster när hon låg och sov. På dagarna tycker hon att området är tryggt, men det är värre på kvällarna.

– Vi är mycket i hundparken, och där händer det ju lite.

Polisavspärrningarna oroar barn

En annan förälder berättar att hon just idag följde med barnet till skolan, trots att hon inte brukar göra det. Hennes dotter tyckte att det var otäckt med avspärrningarna och poliserna på plats, och läraren hade sagt att de ska prata med barnen under dagen.
Det är många barn som passerar parken på väg till skolan och Camilla Grandin tittar ner på sin son som står bredvid henne.

– Det känns jättehemskt. Om det skulle hända mina något, då vet jag inte vad jag skulle göra.

I klippet ovan berättar mamman Camilla om hur det var att vakna upp med polisavspärrningar in på knuten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.