På fredagen gjorde sex av Sveriges bästa kockar upp i SM i matlagning.
Daniel Räms från restaurangen Räms Mat & Gastronomi tog hem årets titel. Silvret gick till Johan Backéus och bronset till Jesper Bogren.
Johan Backéus blev även ”Folkets favorit” medan vinnaren Daniel Räms också fick mottaga ”Branchens pris”.
Det var fjärde gången som Daniel Räms tog sig till final i tävlingen.
I finalen lagade de tävlande två maträtter. I den första fick de tillaga en varmrätt för 14 personer med dovhjortsadel. Den andra tävlingsrätten tillagades utifrån huvudråvaran fjällröding.
SVT sände live från prisutdelningsceremonin som började kl 15.15.
1983 korades den första vinnaren och i år firar tävlingen 30 år.
Vinnarmedaljen delas ut av Prins Carl Philip.
Årets finalister:
Guld: Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm
Silver: Johan Backéus, Lux, Stockholm
Brons: Jesper Bogren, Norda Bar & Grill, Göteborg
Martin Hansen, Grand Hotel, Lund
Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm
Leo Frodell, Storstad, Stockholm