Daniel Räms är årets kock

Uppdaterad
Publicerad

Kocken Daniel Räms från Västmanland utsågs idag till Årets Kock

På fredagen gjorde sex av Sveriges bästa kockar upp i SM i matlagning.

Daniel Räms från restaurangen Räms Mat & Gastronomi tog hem årets titel. Silvret gick till Johan Backéus och bronset till Jesper Bogren.

Johan Backéus blev även ”Folkets favorit” medan vinnaren Daniel Räms också fick mottaga ”Branchens pris”.

Det var fjärde gången som Daniel Räms tog sig till final i tävlingen.

I finalen lagade de tävlande två maträtter. I den första fick de tillaga en varmrätt för 14 personer med dovhjortsadel. Den andra tävlingsrätten tillagades utifrån huvudråvaran fjällröding.

SVT sände live från prisutdelningsceremonin som började kl 15.15.

1983 korades den första vinnaren och i år firar tävlingen 30 år.

Vinnarmedaljen delas ut av  Prins Carl Philip.

Årets finalister:

Guld: Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm

Silver: Johan Backéus, Lux, Stockholm

Brons: Jesper Bogren, Norda Bar & GrillGöteborg

Martin Hansen, Grand Hotel, Lund

Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm

Leo Frodell, Storstad, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.