En varg hittades död på ett tågspår i Fagersta. Foto: TT

Död varg hittad på tågspår i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Natten till onsdagen fick polisen i Västerås ett larm om att en död varg hittats på ett tågspår i Fagersta. I anmälan står det att man misstänker ett grovt jaktbrott.

Polisen fick larmet från trafikverket inatt att en död varg hittats på ett tågspår i Fagersta.

Vargen transporterades först till polisen i Fagersta men fick sedan åka till polishuset i Västerås, där den nu förvaras.

Inom de närmaste dagarna kommer vargen transporteras vidare till Uppsala för att bli undersökt av Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA), enligt Thomas Gustafsson på polisens länskommunikationscentral.

”Magen var uppsprättad”

En bantekniker från järnvägsentreprenören Infranord i Fagersta var först på plats, han tror inte att vargen ska ha blivit påkörd av ett tåg.

– Den låg mitt på spåret men det såg konstigt ut för den verkade inte ha några brutna ben och magen var uppsprättad, säger banteknikern Andreas Rosén till Fagersta-posten.

I anmälan till polisen står det att man misstänker grovt jaktbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.