Otto Lindstedt och Kebron Keseti med tränaren Adam Eriksson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag har hittat tillbaka till glädjen.” Adam Eriksson startade om A-laget i hemorten Norberg när han fick problem med hjärtat. Här med nästa generations spelare Otto Lindstedt och Kebron Keseti. Foto: Ann Törnkvist

Efter hjärtproblemen – nu startar Adam Eriksson upp A-laget i Norberg igen

Uppdaterad
Publicerad

Adam Eriksson levde sin fotbollsdröm med spel i allsvenskan och senare i Avesta AIK när hans puls började rusa, och han tvingades att avsluta elitsatsningen. Då bestämde han sig för att flytta hem och starta upp A-laget, vilket har gett bygden nytt liv.

– Det känns som när jag var liten och alla gick på matcherna, säger han.

Det har gått ett år sedan Adam Eriksson puls rusade tills han tuppade av. Och efter att i några år känt att något kanske var fel med hjärtat utreddes han ordentligt av läkarna, vilket Fagersta-posten tidigare har berättat.

– De har inte hittat vad det var, eller ens om det är något fel. På ett sätt vore det lättare om jag hade en diagnos, säger Adam Eriksson.

Träning och hälsa

Hjärtproblem stoppade elitkarriären

Vid den tidpunkten hade han redan gått från allsvenska laget Gais i Göteborg till Avesta AIK, men efter hjärtproblemen var det dags att helt lämna de högre divisionerna.

Adam bestämde sig för att flytta hem och starta upp a-laget igen, som hade legat vilande i några år. Nu spelar laget i division 7.

– Det känns bara kul att vara hemma i Norberg och att ge något tillbaka. Yngre spelare ska ha förebilder att se upp till och något att sikta på utan att behöva lämna Norberg, säger Adam som nu är spelande tränare.

I videon: ”Jag hittat tillbaka till glädjen” – häng med spelande tränaren Adam Eriksson på A-lagsträning i Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Träning och hälsa

Mer i ämnet