Man svårt skadad i trafikolycka nära Frösvitunneln

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern skadades svårt vid en trafikolycka nära Frösvitunneln på E18 mellan Västerås och Enköping på onsdagsmorgonen. En kvinna i 30-årsåldern fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Olyckan skedde vid åttatiden på onsdagsmorgonen.

– Vi fick larmet via SOS. Det var två fordon inblandade i olyckan, men vi har inte kunnat höra de inblandade ännu, säger polisens presstalesperson Stefan Larsson.

Hur olyckan skett är ännu inte helt klarlagt.

– Men vi tror att en av bilarna har försökt köra över en katastroföverfart för att vända. Den har stannat på motorvägen för att sedan svänga vänster, och då har en bil bakom kommit i full fart och kört rakt in i sidan, säger insatsledare Jonas Envall från räddningstjänsten Enköping-Håbo.

Förda till sjukhus

Två personer skadades i olyckan.

– Mannen som körde bilen som svängde var vaken men inte talbar efter olyckan. Kvinnan kunde gå för egen maskin, säger Jonas Envall.

Mannen, som är i 40-årsåldern blev svårt skadad, och har förts till Karolinska universitetssjukhuset, enligt en patientskaderapport från Region Västmanland. Hans tillstånd ska vara stabilt.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, fördes till Västmanlands sjukhus i Västerås med lindriga skador.

E18 vid Frösvitunneln fick spärras av i ungefär 45 minuter samtidigt som räddningsarbetet pågick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.