• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Trollhättan i Trollhättans kommun, Västra Götalands län. Det brinner just nu kraftigt i ett industriområde på Stallbackavägen. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Foto: Jørn Bærheim/TT

Flera larm om gräsbränder runt om i länet – beror på torrt fjolårsgräs

Uppdaterad
Publicerad

Det torra vädret i kombination med blåst medför att gräsbrandsrisken är stor i länet. Under tisdagen har flertalet larm om gräs- och skogsbränder till SOS Alarm under tisdagen.

Skogsbrand i Skultuna, gräsbrand i Leckenbo och gräsbrand i Tillberga är några av de platser som tidsagens larm gällt. Enligt SMHI är risken för gräsbrand stor och att det lätt sprids i torrt fjolårsgräs. Vidare menar SMHI att stor försiktighet bör iakttas i samband med eldning utomhus.

För polisens del har tisdagen varit lugn, och man har inte behövt åka på något brandrelaterat larm.

– Det är väldigt väldigt torrt. Det krävs inte mycket för att det ska börja brinna. Men det har inte varit något brottsligt bakom något av larmen, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.