Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magnus Abrahamsson räknar med att ha öppet fler gånger i år och slå besöksrekordet på 600 personer från förra året. Foto: Tomasz Swiesciak/SVT

990 kvadratmeter graffitikonst: ”När man kommer hit och målar, släpper man allt”

Uppdaterad
Publicerad

Med start idag och varannan lördag fram till september kan alla komma ner till hamnen och – under ordnade former – uttrycka sig konstnärligt. Bland betongväggar, finns även en canvas som sedan auktioneras ut till en hjälporganisation för förebyggande av självmord.

– Jag träffar många här som mår dåligt så det är jätteviktigt, säger Magnus Abrahamsson, konstnär och initiativtagare.

Västeråsaren Magnus Abrahmssons populära konstsatsning återvänder i år. Projektet 990kvm skapar en möjlighet, inte bara för gamla graffitikonstnärer, utan vem som helst att få uttrycka sig.

Redan förra året då Magnus startade satsningen, lockade betongväggen i hamnen många deltagare. Idén föddes däremot redan 2018.

– Det brukar vara fullt varje gång och jag tänker ha öppet fler gånger än förra året. Det känns som att det är mer accepterat idag, säger han.

Följ med på graffitipremiären i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.