Bild på barn med VSK halsduk, bild på firandet på planen i Västerås, bild på VSK-supporter utanför arenan.

Se glädjeruset vid slutsignal – och hör vad VSK-supportrarna kände efter att Allsvenskan säkrades vid söndagens match mot Gais. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Grön-vit glädje när VSK tog steget upp i Allsvenskan

Nästa säsong kommer det spelas toppfotboll i Västerås igen. Efter 2-1 seger mot Gais så stod avancemanget till Allsvenskan äntligen klart för Västerås SK. Och glädjen var stor bland Västeråspubliken.

– Det betyder jättemycket, det är helt fantastiskt, sa bland annat Vicki Skure Eriksson (C), ordförande för idrottsnämnden i Västerås, som var på plats för att heja fram VSK.

Efter första halvlek såg det ut som att Gais skulle sätta käppar i hjulet för VSK, då Göteborgslaget ledde med 1-0.

Men sedan klev Västerås stora målskytt, Jabir Abdihakim Ali, fram. Tidigt i andra halvlek kvitterade han matchen och knappt tio minuter senare gav han sitt Västerås ledningen.

När slutsignalen gick rusade glada supportrar in på plan för att fira med spelarna. Efter matchen var glädjen påtaglig hos VSK-supportrarna, såväl barn som vuxna.

– Det var jätteroligt! Det känns som vi ska gå till typ Champions League fast det bara är Allsvenskan, sa unga VSK-supportern Sigvard Lo Källström efter matchen.

Se klippet för att se och höra några av glädjeredaktioner.