En polis från Nationella bombskyddet bär en tunna och går in i en lastbil vid en byggnad, omgiven av grönska.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när nationella bombskyddet arbetar på plats i bostadsområdet på Skälby i Västerås och fraktar bort den detonerade handgranaten. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Här bärs handgranaten i Västerås bort av nationella bombskyddet

Uppdaterad
Publicerad

Den skarpladdade handgranaten som hittades i ett bostadsområde på Skälby i Västerås under natten mot fredagen detonerades av nationella bombskyddet. Resterna togs sedan med för analys.

Inledningsvis spärrades ett stort område av på Skälby. Flera bostadshus, en skola och gator föll inom avspärrningarna. Strax efter klockan sju på fredagsmorgonen detonerades handgranaten.

– Granaten hittades i bostadsområdet, men exakt var kan vi inte kommentera, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

Under fredagen ska en teknisk undersökning på platsen genomföras, därefter kan avspärrningarna tas bort helt. I nuläget påverkas inte trafik eller boende.

I klippet ovan har handgranaten oskadliggjorts och fraktas bort av nationella bombskyddet.

Familjen Gustafsson berättar om nattens drama: ”Läskigt”

På vänster sida syns en polis i uniform som bär en papperskasse och står vid en polisbil. Till höger är en person som håller ett barn, där barnet har en mörk huvtröja med ett hjärtformigt klistermärke.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Läskigt” – i klippet detonerar bombskyddet granaten och familjen Gustafsson berättar om nattens drama på Skälby i Västerås. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.