Rektorn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är en toppskola”, säger Eliseo Soria Reategui, som är vd, skolchef och rektor för gymnasieskolan. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Inget tillstånd till Västerås Citygymnasium – men rektorn ger inte upp

Publicerad

Framtiden för gymnasieskolan i Västerås med omkring 150 elever, hänger på en skör tråd. Det efter att förvaltningsrätten avslagit överklagan av Skolinspektionens beslut förra året.

– Vi ska överklaga det här beslutet till kammarrätten, säger Västerås Citygymnasiums rektor Eliseo Soria Reategui.

Den 15 juni 2023 valde Skolinspektionen att dra tillbaka tillståndet för Västerås Citygymnasium på grund av brister i den ekonomiska administrationen. Ett beslut som överklagades av skolan, men som nu har avslagits av förvaltningsnämnden.

Enligt skolans rektor och grundare Eliseo Soria Reategui är kritisk till Skolinspektionen eller förvaltningsrättens beslut, bland annat på för att de inte tagit hänsyn till senare års positiva resultat.

Skolverksamheten fortsätter

Nu sätter man hoppet till kammarrätten.

Hur påverkas skolverksamheten?

– Ingenting, vi bedriver vidare skolan, säger Eliseo Soria Reategui.

I klippet berättar Eliseo Soria Reategui varför han är missnöjd över förvaltningsnämndens beslut.

Sana Gordon Sanjabi utanför Västerås Citygymnasium.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sana Gordon Sanjabi är en av flera elever som berättar om oroligheter och otrygghet på Västerås Citygymnasium. Inslaget är från 15 juni 2023. Foto: Susanna Ahnlund/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.