• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Karolin Holmberg berättar att det var obehagligt att ha bettskena i början men efter ett tag blev hon van. Foto: Caroline Slotte/SVT

Karolin från Västerås gnisslade sönder två bettskenor: ”Var obehagligt”

Publicerad

Allt började när Karolin Holmberg gick i högstadiet. En natt gnisslade hon tänderna så högt att hennes mamma som befann sig i ett annat rum hörde gnisslandet. Det gjorde att de uppsökte tandläkare och Karolin fick en bettskena.

– Det syntes inte något på tänderna, men mamma tyckte vi skulle göra något åt saken innan jag gnisslar sönder tänderna, berättar hon.

Huvudvärk och spänningar i käkarna var några symptom som Karolin hade innan hon fick bettskena. De två första bettskenorna hon fick gnisslades sönder efter några veckor. 

När hon fick den tredje bettskenan höll den och allt började fungera som det skulle. 

– Jag var inte beredd på att jag gnisslade tänderna så mycket, berättar Karolin Holberg som bor i Västerås. 

Efter två år med bettskena fick hon tandställning på grund av glipor mellan tänderna, men har nu bettskena igen. Det för att hålla tänderna på plats efter att ha tagit bort tandställningen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.