Köpingsbo utvisas – hotade spränga exflickvän med handgranat

Uppdaterad
Publicerad

26-åringen rusade in i affärslokalen i Köping och hotade att spränga sitt ex och hennes dotter med en handgranat. Nu döms han till tre och ett halvt års fängelse och utvisning. Straffet utdöms även för ett väpnat rån mot en man i Skinnskatteberg som 26-åringen begick tillsammans med andra.

Det var i början av augusti 2023 som mannen hotade sin exflickvän med att ta hennes liv. Hot som ”jag sa till dig, stäng din butik, annars jag smäller det” och ”jag svär på gud, jag kommer hämta handgranaten, jag tar mig dit, jag kommer kasta den mot dig, fattar du?”.

Senare samma månad gick han in i affärslokalen som hon hade i Köping, och hotade att spränga lokalen där exflickvännen och hennes dotter befann sig. Med sig hade han också en handgranat i handen.

26-åringen döms nu till tre och ett halvt års fängelse och utvisning för grovt olaga hot. Han döms också för brott som hände i mitten av juni i år.

Rånade man i Skinnskatteberg

Tillsammans med två andra män bröt han sig också in i en bostad i Skinnskatteberg. Där hotade, slog och stack man den boende med en kniv, innan de kom över en axelväska, en tröja, kontanter och en balaklava. Senare samma natt stoppades och greps gärningsmännen i en bil av polis. De två männen som var med under rånet döms till två år fängelse.

I fallet döms även två män för grovt olaga tvång efter att, med 26-åringen, kvällen innan tvingat till sig adressen av en annan person. den ena till två års fängelse, den andre – skriven i Köping – till ett och ett halvt års fängelse och utvisning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.