Platsen var avspärrad för polisens tekniska undersökning. Foto: Samuel Jacobsson/SVT

Granne häktas misstänkt för mord i Västerås – erkänner brott

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen hittades en livlös man i 60-årsåldern i en bostad i Västerås. Nu häktas hans granne, en man i 50-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var vid 21.30 på måndagen den 27 mars som mannen hittades livlös skador från någon form av vasst föremål. I bostaden på Skallberget befann sig också en annan man i 50-årsåldern som greps på plats.

Det är nu denna man som häktas under torsdagen på sannolika skäl misstänkt för mord. Tingsrätten beslutade även att inhämta en rättspsykiatrisk utredning.

– Den bygger på att han har erkänt till brott och det kan finnas anledning att den kan ge oss svar på frågor, säger åklagare Jerry Ramberg.

Åklagare vill inte gå in på detaljer

Jerry Ramberg vill i nuläget inte kommentera vad som kan ha legat bakom brottet.

– Det vi nu kommer utreda är att vi vill försöka få fram ett motiv till det här och kontrollera den misstänktes berättelse, säger Ramberg.

Åtal ska väckas senast den 27 april.

Hör SVT:s reporter från platsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bostaden var avspärrad för polisens tekniska undersökning. Hör SVT:s reporter från platsen. Foto: Samuel Jacobsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.