Mimmi Eriksson sitter i sin bil, som hon fick tillbaka efter stölden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ringde från hemligt nummer”. I klippet berättar Mimmi Eriksson hur hennes stulna bil mot alla odds kom tillbaka – tack vare parkeringsvakten Hassan. Foto: Sigrid Renklint/SVT

Mimmis bil stals på garageuppfarten i Köping – hittades av p-vakt: ”Fick en stor kram”

Uppdaterad
Publicerad

Först tog någon hennes reservnyckel – ett par veckor senare stals bilen.

– Man känner sig rånad. Det var jättejobbigt, säger Köpingsbon Mimmi Eriksson.

Det var en chock när hon kom ut till carporten och upptäckte att bilen inte var där.

– Jag kunde inte ta in det. Jag försökte komma ihåg var jag hade parkerat den eller om någon lånat den.

Men bilen var stulen. Mimmi Eriksson är ganska säker på att någon först stulit en reservnyckel som hon hade i hallen, för att sedan komma tillbaka och ta bilen.

– Man kände sig rånad. Sorgligt. Det var jättejobbigt.

Polisen varnar

Hennes man har råkat ut för att någon stulit delar ur hans Mercedes, ett typiskt arbetssätt för de ligor som polisen varnar för. Om det är en liga eller inte som tog Mimmis bil är osäkert.

Men hon hade sina bilnycklar i hallen, något som polisen också brukar varna för eftersom det är lätt att snabbt ta sig in i hallen och stjäla värdesaker utan att den som bor där märker det. För Mimmi Eriksson blev det extra jobbigt att bli bestulen i hemmet.

– Jag mådde riktigt dåligt. Första dygnet var hemskt.

”Det ringde från hemligt nummer” – i klippet berättar Mimmi hur bilen mot alla odds kom tillbaka tack vare parkeringsvakten Hassan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.