När lägenheten genomsöktes hittades flera föremål och vätskor som kan vara viktiga för utredningen. Ett antal paket har skickats till nationellt forensiskt centrum (NFC) för analys och provtagning, material som avgör när och hur kammaråklagare Carl-Johan Norström kan väcka åtal i fallet.
– Jag är väldigt beroende av den tekniska undersökningen. Det kan dröja veckor eller månader innan den är klar. Vilket betyder att jag inte kommer hinna till 8 mars, utan kommer att begära omhäktning, säger Carl-Johan Norström.
Samtidigt som bevismaterialet analyseras fortsätter förhören på polishuset i Västerås.
– Det finns ett antal vittnen till den här händelsen, vi har inte hunnit förhöra alla än men arbetar på det.
Gärningsmännen kopplas till olika delar av misshandeln
Misshandeln i lägenheten ska ha pågått mellan 15 och 18 februari och Norström menar att de misstänkta har haft olika roll i brottet.
– Jag kan säga så mycket som att det är olika skeenden i det här brottet. Det är två skeenden och de har varit aktiva på olika sätt.
De misstänkta greps vid olika tidpunkter. En kvinna och en man greps strax efter att polisanmälan gjordes, några dagar senare greps ytterligare en kvinna. Samtliga nekar till brott och en av kvinnorna har överklagat häktningsbeslutet men fått avslag i hovrätten. De är misstänkta på den högre misstankegraden. Förutom grov misshandel och olaga frihetsberövande så är kvinnorna också misstänkta för olaga tvång.
Offrets skador – viktig bevisning
Ett annat dokument som kan bli viktigt i utredningen är läkarundersökningen som gjordes på den utsatta kvinnan samma dag som hon flydde.
– Den är inte sammanställd än men så fort den är det får jag ta del av den.
Kvinnan mår efter omständigheterna bra och har regelbunden kontakt med polisen.