Foto: SVT

Ny ansökan för miljoner till vattenmiljön

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste ansökan i våras föll på målsnöret, men nu tar man nya tag tillsammans i vattenmyndigheten.

Nu träffas alla parter i vattenmyndigheten för Norra Östersjöns vattendistrikt för att göra en ny ansökan (LIFE IP North Baltic) om EU-pengar för att förbättra vattenmiljön i våra vatten.

– Det klart vi var besvikna när vi la ner så stort jobb, men EUs feedback till oss var ända sånt att vi ser att det är ett bra projekt och vi kan basera den nya ansökningen på det befintliga projektet och förbättra det utifrån deras kritik, säger David Liderman, Vattenmyndigheten och projektledare för ansökan.

Besked om ett år

Ansökan gäller cirka 100 miljoner kronor, som sedan fördelas till de organisationer som är med. Går ansökan igenom kommer Havs- och vattenmyndigheten att bidra med cirka 45 miljoner kronor. Den totala budgeten för projektet ligger på cirka 220 miljoner kronor.

Besked om vattenmyndigheten får pengarna väntas om ett år och då startar projektet 1 januari 2016 och pågår fram till sommaren 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.