Projektet: Ny förskola i Kungsör ska ge bättre miljö för barnen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen invigdes den nya förskolan Paletten vid Kinnekulle i centralaKungsör. Många glada barn, föräldrar/vårdnadshavare och personal fanns på plats.

Förskolan Paletten i Kungsör invigdes under onsdagen. Det var hösten 2020 som kommunfullmäktige i Kungsör fattade beslut om att bygga Paletten till en budgeterad kostnad av 41 miljoner kronor. I maj blev man färdig med byggnaden. Förskolan har plats för 108 barn.

En del av en forskningsstudie

Kungsörs kommun är en av tre kommuner i Sverige som är med i en forskningsstudie angående nybyggnation av förskolor, anordnat av SKR och Högskolan i Gävle. Projektet tittar närmare på hur nya förskolor skapas på bästa sätt, för att få funktionella lokaler som passar förskolans uppdrag och vardag. Studien följer hela processen, från kommunens beställning av förskolebyggnad, till flytt av verksamhet och hur det fungerar i de nya lokalerna. Det blir bland annat studiebesök med intervjuer, både före och efter flytt, för att se hur arbetet möter Skolverkets riktlinjer.

– Man har pratat med barnen också, och de har fått önska vissa saker som är viktiga för dem, säger Maria Lucas, rektor.

Häng med in i Paletten i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.